Vegan sneakers om volledig veganistisch te kunnen leven

Steeds meer mensen kiezen ervoor om veganistisch door het leven te gaan. Het wordt steeds duidelijker hoe het met de opwarming en de gezondheid van onze aarde staat. Veel mensen besluiten daarom om hun eigen steentje bij te dragen en veganistisch te leven. Voorheen was het nog lastig om dit te doen. Er waren nog niet zo veel vegan producten in de schappen te vinden. Tegenwoordig is het echter steeds makkelijker. Je vindt allerlei soorten vleesvervangers of vegan broodbeleg. Daarnaast is het ook een stuk makkelijker geworden om vegan kleding te kopen. Denk hierbij aan truien zonder wol erin verwerkt, maar ook vegan sneakers behoren tot de mogelijkheden. 

Wat zijn vegan sneakers?

Veganistische schoenen, of in dit geval sneakers, zijn gemaakt zonder de toevoeging van dierlijke producten. Dit betekent onder andere dat er dus geen leer is gebruikt. Wat mensen vaak niet weten of waar ze vaak niet aan denken, is dat lijm vaak ook uit dierlijke producten bestaat. Tijdens het produceren van veganistische sneakers wordt er dus geen lijm gebruikt. Daarnaast wordt katoen vaak geverfd of op een andere manier gekleurd die ook niet geheel diervrij gebeurt. Met deze schoenen wordt het katoen echter in enzymen gewassen, waardoor het aan zijn kleur komt. Breidt jouw veganistische garderobe dus snel uit met een paar sneakers! 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *